Kameratstøtte
Døgnåpen: 800 48 500, eller Skriv til oss

Det siste oppdraget

Etter flere måneder i krigen i Afghanistan skulle Thomas (30) endelig hjem til kjæresten Caroline (28) - med en overraskelse i bagasjen. Bare ett oppdrag gjensto.

/

Han kjenner en indre uro. En følelse av at noe ikke er som det skal. Han sitter med nesa langt inn i Facnaven, en datamaskin som viser flykart over området. Han ser at de beveger seg nedover Wadi Tutak, et uttørket elveleie som bukter seg gjennom landsbyen Tutak. Denne dagen er det 2. mai 2010. 16 norske soldater har reist ut fra av basen i Ghowrmach i Faryab-provinsen i Afghanistan. De sitter i fire pansrede kjøretøy og fire ATV terrengmotorsykler. Oppdraget har vart siden 22. april og har til nå bestått i å rydde og nøytralisere bomber. De er på vei for å snakke med de lokalkjente nå. Hvem lager bomber, hvor plasserer de dem, hvem er vennene våre, hvem er fiendene?

Thomas Nysted, sjef for eksplosivrydde-gruppa ved basen i Meymaneh, sitter i en pansret bil som nummer tre i rekken. De snegler seg av gårde. Kolonnen beveger seg sakte mot sørøst, i over 30 graders varme.

Historien stod i Dagbladet/Magasinet 24.08.12. Resten av historien og bildene kan du lese hvis du følger denne linken: klikk her